Kotleciki kaszowo – jajeczne

Kotleciki kaszowo - jajeczne

kot jaj

By Gotuj z rodziną Published: Sierpień 18, 2017

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. kot jajKaszę jaglaną przesypać na sitko i przepłukać kilka razy w zimnej wodzie. Odcedzić dokładnie i ugotować pod przykryciem przez kwadrans (do miękkości kaszy).
    2. Pięć jajek ugotować na twardo. Po ugotowaniu ostudzić je w zimnej wodzie.
    3. Kaszę i ugotowane jajka przełożyć do miski od blendera
    4. Dodać surowe jajko, przyprawy, łyżkę bułki i posiekaną zieleninę.
    5. Zblendować (można to też zrobić widelcem).
    6. Z powstałej masy formować kotleciki. Każdego obtoczyć w bułce tartej.
    7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż będą rumiane.

      Komentarze

      komentujących

      A może coś podobnego?
      
      dobry dentysta rzeszów | dobry lekarz | włoski on-line | dykcja zajęcia poznań | venaseal warszawa