Spierniczone pierniki

Spierniczone pierniki

15435677_10211599974346020_673003427_n

By Gotuj z rodziną Published: Grudzień 19, 2016

    Potrzebujemy


    Krok po kroku


    1. pierMasło, cukier i miód pogrzać aż do momentu połączenia się składników. Następnie odstawić, aby masa przestygła.
    2. Wszystkie suche składniki wymieszać drewnianą łyżką lub zmiksować mikserem.
    3. Dodać jajko, żółtka i przestudzoną masę miodową.
    4. Ponownie zmiksować przez około 5 minut.
    5. Zagnieść ciasto. Owinąć je folią spożywczą i umieścić w lodówce na minimum trzy godziny (najlepiej na całą noc).
    6. Ciasto podzielić na pół. Każdą część rozwałkować na bardzo cienki placek.
    7. Wykrawamy dowolne kształty specjalnymi foremkami do ciasteczek.
    8. Pierniczki układamy na wyłożonej matą blaszce do pieczenia lub papierem.
    9. Wstawić do nagrzanego piekarnika (do 180 stopni) i piec 6-7 minut.
    10. Zdjąć z blaszki i odstawić do przestygnięcia.

      Komentarze

      komentujących

      A może coś podobnego?

      Dodaj komentarz

      
      dobry dentysta rzeszów | dobry lekarz | włoski on-line | darmowe pozycjonowanie | klejenie żylaków warszawa